Faktaboks

Aalborg
Format
23,2 x 27,7 cm.
Sidetal
294
Udgivelsesdato
22. januar 2018
ISBN
9788771810097
.

Aalborg giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Aalborg Kommune. I alt har 143 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Tystrup til Kongerslev og fra Farstrup til Hals.

Find information om alt fra Limfjordens betydning for fiskeri og handel til fodboldklubben AaB, der har sit udspring i en cricketklub dannet af engelske ingeniører. Udforsk naturen i Lille Vildmose, De Himmerlandske Heder og Hammer Bakker, og gå på opdagelse i herregården Store Restrup, fæstningen Aalborghus og den fornemme renæssancebygning Jens Bangs Stenhus. Bliv klogere på Aalborgs udvikling fra industrisamfund til kultur- og videnssamfund og Aalborg Universitets samspil med erhvervslivet. Få viden om Aalborg Lufthavn, der blev besat af den tyske besættelsesmagt og i den forbindelse omfattende udbygget. Læs om den tidligere købstad Nørresundby, cementproduktionens historie og om Grevens Fejde, hvor Skipper Clements bondehær besejrede den jyske adel i slaget ved Svenstrup. Mød desuden en række af kommunens forfattere og kunstnere som Jakob Ejersbo, Jacob Paludan, Christjern Schobius og mange flere. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

Aalborg Kommune udkommer udelukkende i en indbundet udgave.

Se andre kommunebøger – i blødt omslag

Se de øvrige indbundne bind.

ANMELDELSER

Nordjyske Stiftstidende

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Egon Kjøller (januar 2018)

“Sådan kan Trap bruges til både opslag, fordybelse, ja læsermæssig fortabelse. Og se-mæssig så at sige, fotos og grafik af høj kvalitet er en central del af både formidlingen og oplevelsen. […] Alt sammen intet mindre end imponerende”.

Historie-online.dk

Anmeldt af Poul Porskær Poulsen (januar 2018)

“…suverænt velskrevne afsnit om alle de forhold, som vi efterhånden kender fra de tidligere udkomne bind: natur, historie, kultur, samfundsforhold. I alt 143 eksperter har bidraget til fortællingen om den store nordjyske kommune, dens historie og nuværende forhold. Bente Jensen fra Aalborg Stadsarkiv har været konsulent på udgivelsen, hvilket også borger for kvaliteten. Og billedsiden er også her er af stor betydning – Tao Lytzen har taget de fleste af de nye fotos, der giver et fint indtryk af den meget forskelligartede kommune, ligesom ældre arkivbilleder sætter historien i perspektiv. Det kan vist ikke gøres bedre.” Læs hele anmeldelsen her.