Faktaboks

Bind 03: Frederikshavn, Hjørring, Læsø
Format
23,2 x 27,7 cm.
Sidetal
304
Udgivelsesdato
11. november 2016
ISBN
9788771810073
.

Trap Danmarks 6. udgave, bind 3 giver en omfattende og rigt illustreret stedsspecifik viden om Frederikshavn, Hjørring og Læsø Kommuner. I alt har 160 forskere og eksperter bidraget med viden til den rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Skagen til Voerså og fra Løkken til Østerby Havn.

Bliv klogere på Skallerup Indlandsklitter, Lønstrup Klint og Hirsholmene med landets største ynglekolonier af splitterner og tejster. Få viden om saltets betydning for Læsø og om øens specielle tangtage. Gå i dybden med den maritime kultur og turismens betydning for toppen af Danmark, og læs om værftslukninger, vragkort og nye tiltag som Vendsyssel Teater. Gå på opdagelse i geologien – Yoldiahavet og istidens indflydelse på landskaberne og få fakta om både Anna Ancher, Hjørringrevyen, vendelbomål og Niels Hausgaard. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

Se alle bindene i bogværket.

Se også kommunebøgerne: Frederikshavn, Hjørring og Læsø.

ANMELDELSER

Historisk Tidsskrift, bind 117, hæfte 2

Anmeldt af Karl Erik-Frandsen, lektor emeritus, dr. phil., Saxo-Instituttet, Afdeling for Historie, Københavns Universitet.

“Der skal ikke herske tvivl om, at det er et fremragende bogværk, som her er produceret, og som det er en fornøjelse at læse og fordybe sig i. For som kronprinsen udtrykker det i indledningen: “I en globaliseret verden er det vigtigt at kende sit land og dermed sine forudsætninger.””

Historie-online.dk

Anmeldt af Poul Porskær Poulsen (2016)

“…det er som allerede nævnt lykkedes for redaktørerne at få samlet teksten i fint fortløbende temaer, der er let læste og virker autoritative og relevante. Så man kan faktisk godt læse teksten i sammenhæng, i modsætning til gamle Trap, og det tilfredsstiller formodentlig også den moderne læser. Men det er jo stadigvæk et opslagsværk, så dertil er der naturligvis et sted- og navneregister, og ønsker man fx at læse om de tre kommuners historie, så er det jo samlet som det tredje punkt under hvert kapitel.”

Dansk Bibliotekscenter

”Uundværligt og attraktivt for enhver, der ønsker at læse om stedet, hvor man bor eller vil besøge… Målet om en sammenhængende og læseværdig tekst er opnået i fornem stil, og de fine og aktuelle illustrationer gør bogen smuk og dejlig at læse… Uomgængeligt standardværk, der naturligvis skal anskaffes på ethvert bibliotek, alle skoler og tilsvarende institutioner.” (Lektørudtalelse til i bibliotekernes materialevalg og formidling. Udtalelsen er tilgængelig for bibliotekarer.) Læs mere om lektørudtalelser på DBC’s hjemmeside.