Faktaboks

Bind 06: Morsø, Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord
Format
23,2 x 27,7 cm.
Sidetal
377
Udgivelsesdato
26. oktober 2017
ISBN
9788771810103
.

Trap Danmarks 6. udgave, bind 6 giver en omfattende og rigt illustreret stedsspecifik viden om Morsø, Vesthimmerlands, Rebild og Mariagerfjord Kommuner. I alt har 164 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Løgstør til Hobro og fra Nykøbing M til Hadsund.

Bliv klogere på den ca. 40 km lange Mariager Fjord, som er en tærskelfjord med en dyb inderfjord og en lavvandet yderfjord. Find information om Johannes V. Jensen og historierne om det Himmerland, der siden begyndelsen af 1600-tallet er blevet forbundet med kimbrerne. Udforsk den op til 25 m høje, 300 m brede og næsten 1 km lange molerknude Feggeklit, og bliv klogere på Gundestrupkarret, der blev fundet i Rævemosen, hvor det formentlig er nedsat inden år 200 e.Kr. Få viden om Livø, som siden 1992 har været drevet som et økologisk demonstrationslandbrug, og REGAN Vest, der under den kolde krig og uden offentlighedens vidende blev bygget 60 m under jorden i en kridtbakke i Rold Skov. Læs om Rebild Bakker, udnyttelsen af moleret, den store udvandring til USA i midten af 1800-tallet og Kulturmødet Mors. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

Se alle bindene i bogværket.

Se også kommunebøgerne Morsø, Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord.

ANMELDELSER

Nordjyske Stiftstidende

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Egon Kjøller (oktober 2017)

“Værket holder standarden fra de første bind, og den er helt på toppen… Om bogen kan der kun siges godt. Der er skrevet smukt, koncist, indsigtsfuldt, der er disponeret og redigeret med stor overskuelighed, billederne er smukke, beskrivende og stemningsfulde, og et væld af kort, grafer og tabeller forøger på overskuelig vis informationsmængden.”

Mariager Avis

(Januar 2018)

“Bogen er lige til at tage med over i sofaen for at fordybe sig i kommunens (Mariagerfjord) natur, kultur og historie. Eller til at tage med på opdagelsestur.”