Faktaboks

Bind 12: Aarhus
Format
23,2 x 27,7 cm.
Sidetal
294
Udgivelsesdato
26. marts 2020
ISBN
9788771810165
.

Trap Danmark 6. udgave, bind 12 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Aarhus Kommune. I alt har 189 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Lillering til Gammel Løgten og fra Mejlby til Hvilsted.

Få indsigt i alt fra Moesgaard, Malmros og Marselisborg til festugen, filmbyen og oldtidsfund i Århus Bugt. Bliv klogere på Lars Larsen og Salling Group, og læs om de små, grønne og højtkvækkende løvfrøer i den sydlige del af kommunen. Få indblik i de tre gravlagte personer fra Borum Eshøj, se de første pølsevogne fra Børnenes Kontor, og tag med til kamp med AGF eller til dans hos Bora Bora. Den Gamle By og Aarhus Domkirke er naturligvis også med, ligesom universitetet, letbanen, NorthSide og SPOT Festival har fået plads. Læs desuden om Gellerupplanen, ARoS Aarhus Kunstmuseum og havnens transformation – og træk på smilebåndet over 1970’ernes Århushistorier. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

Se alle bind i bogværket

KORT OVER AARHUS KOMMUNE

Trap Danmark udgiver også et topografisk kort over Aarhus Kommune i målforholdet 1:75.000.

Kortet findes i to varianter:

  • Plankort til at indramme og hænge op – leveres i paprør
  • Falset kort i plastlomme

Kortene kan bestilles gennem din boghandler.

.

ANMELDELSER

Nordjyske Stiftstidende: “Studietiden begynder med Trap”

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Egon Kjøller, 6. august 2020

“Over 13.000 unge begynder en uddannelse i Aarhus efter sommerferien, mange af dem givetvis nordjyske. De kan med fordel begynde studietiden straks med bogen om den by, der bliver deres de kommende år: Trap Danmark bind 12, ”Aarhus”. Det kunne også være en nyttig gave at give den unge med i flyttelæsset, for bogens mangfoldige informationer vil give en ballast af viden om studiebyen i videste forstand, både samfund, kultur, erhvervsliv, historie, natur og landskabets dannelse, flot formidlet i tekst, billeder og grafik.””De 189 eksperter, der har leveret indhold til Trap Danmarks Aarhus-udgave, har fået det hele med”

UDTALELSER

Trap Danmarks chefredaktør Niels Elers Koch, der er født og opvokset i Aarhus, udtaler i forbindelse med udgivelsen:”Jeg har set meget frem til at præsentere dette Trap Danmark bind om Aarhus Kommune. Hele 296 faktuelle sider om kommunens natur og landskab, historie, bydele, kultur og samfunds- og erhvervsliv er det blevet til i et fortrinligt samarbejde mellem Trap Danmarks redaktion og 189 eksperter fra Aarhus og resten af landet. Bogens mængde af viden på tværs af fagområder giver med garanti nye indsigter om Aarhus. Nye ting at tale om. Nye ting at opdage. Uanset om læseren, som jeg, er født og opvokset i Aarhus, om han bor der nu, eller om hun blot er interesseret i den jyske hovedstads mangfoldighed”.

Borgmester for Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard udtaler i forbindelse med udgivelsen:”Det er fantastiske udgivelser, Trap Danmark laver, så derfor er det en stor glæde, at der nu kommer en ny og opdateret version om Aarhus. Sidst det skete var tilbage i 1963, hvor borgmesteren hed Bernhardt Jensen, og der er immervæk sket meget siden da. Det er en fornøjelse at se det omfattende værk, der bringer både kendt og ukendt viden om byen frem i lyset. Den flot illustrerede bog er et imponerende øjebliksbillede af Aarhus Kommune anno 2020. Præcis som Trap skal være. Tak til de mange bidragydere, som har medvirket til at beskrive kommunen, og ikke mindst tak til Trap Danmark for at indsamle, sikre og udbrede viden om Aarhus Kommune”.