Faktaboks

Bind 26: Halsnæs, Gribskov, Helsingør, Fredensborg
Format
23,2 x 27,7 cm.
Sidetal
373
Udgivelsesdato
6. juni 2018
ISBN
9788771810301
.

Trap Danmarks 6. udgave, bind 26 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Halsnæs, Gribskov, Helsingør og Fredensborg Kommuner. I alt har 203 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Hundested Havn til Kronborg og fra Gilleleje til Ølsted Sydstrand.

Bliv klogere på karmeliternes Sankt Mariæ Kloster i Helsingør, Danmarks bedst bevarede kloster, og på cistercienserklosteret i Esrum. Få information om Gurre Slotsruin, Nordmandsdalen og Troldeskoven i Tisvilde Hegn. Få historierne bag Frederiksværks stålproduktion og Helsingør Værft. Gå på opdagelse i Melby Overdrev, et af Sjællands største hedeområder, og på den ubeboede Hesselø, som er yngleområde for en af Europas største bestande af spættede sæler. Læs om Nivaagaards Malerisamling, Louisiana og strandengene ved Nivå Bugt. Find information om Aarstiderne A/S og Coloplast A/S. Se bronzeskulpturen Sejren, der står i Rudolph Tegners Museum & Statuepark, og fordyb dig i Fredensborg Slots arkitektur og historie. Få indblik i tilblivelsen af Nationalpark Kongernes Nordsjælland, der strækker sig over alle fire kommuner, og stift bekendtskab med Skidendams moseperlemorsommerfugle og fugleedderkopperne på Store Karlsminde Klint. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark – med Trap.

Se alle bindene i bogværket.

Se også kommunebøgerne: Halsnæs, Gribskov, Helsingør og Fredensborg.

ANMELDELSER

Nordjyske Stiftstidende

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Egon Kjøller (22. juni 2018)

“Den gigantiske beskrivelse af Danmark er nu nået til Nordsjælland. Og Trap Danmark er stadig overdådig læsning.”

”Det er som i de første hidtil udgivne fem bind af værket fremragende formidling af et mangfoldigt stof.”

”Trap Danmark er en suveræn kilde til indsigt. 203 forskere og eksperter har bidraget til dette bind, og samtidig gør de flotte billeder bogen til en æstetisk fornøjelse.”

Historie-online

Anmeldt af Poul Porskær Poulsen (19. juni 2018)

”Bind 26 af Trap Danmark holder linjen og kvaliteten på alle planer.” Læs hele af anmeldelsen her.