Faktaboks

Bind 32: København I
Format
23,2 x 27,7 cm.
Sidetal
280
Udgivelsesdato
27. november 2020
ISBN
9788771810363
.

OPDAG KØBENHAVN – MED TRAP

København I er første del af Trap Danmark 6. udgaves beskrivelse af Københavns Kommune. Bindet udgør samtidig bind 32 i bogværket om Danmark. I alt har 157 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog, der dækker det væsentligste fra Absalon til Amager Bakke og fra Mindelunden til Mærsk Tårnet. Læs om Københavns volde, bombardementet i 1807 og om, hvordan byen sprængte sine rammer i midten af 1800-tallet. Få indblik i indvandring gennem århundreder og i, hvordan kommunen siden årtusindskiftet har gennemlevet en udvikling med stigende befolkningstal og økonomisk fremgang. Tag på rejse fra Christian 4.s København til det nye Nordhavn, og se, hvordan byen har ændret sig ved landindvinding og metrobyggeri. Amalienborg, DR Byen og Operaen er også med – ligesom sportens København, Gasolin’ og Homo Metropolis har fået plads. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

København I giver en overordnet beskrivelse af kommunens natur og landskab, historie, kultur og de store kulturinstitutioner samt samfundsmæssige forhold med omtale af vigtige virksomheder, institutioner og organisationer.

Læs også om København II , der beskriver hver af kommunens ti bydele.

Se alle bindene i bogværket.

ANMELDELSER

RadioUpdate.dk

Af Hanne Bærentzen, 27. nov. 2020

“Det er et enestående flot værk – sprængfyldt med viden og smukke, smukke billeder i knivskarp kvalitet – der er mange forskellige fotografer, der står bag” Link til udsendelsen/artiklen