Siden istidens afslutning er de sandede morænebakker på grænsen mellem Aalborg og Vesthimmerlands Kommuner ad flere omgange blevet ramt af sandflugt. Derved er der opstået indlandsklitter, som efterhånden er groet til i revling, græs, hedelyng og ene. Tilsammen udgør disse åbne landskaber i dag De Himmerlandske Heder.

.

Dueodde Fyr strækker sig højt op over de vidtstrakte klitter i Bornholms sydøstligste hjørne. Da det høje, slanke fyrtårn er rejst i sand, har det været nødvendigt at pilotere det med 19 jernbetonpæle, der går 14 meter ned.

.

Zoom ind på mere end 50.000 steder i Danmark

Klik på kortet!

Når turen fører dig hen til et spændende naturområde, et gammelt hus eller en gravhøj, er det nemt at blive nysgerrig:

  • Hvorfor ser det sådan ud?
  • Hvad er det særligt interessante her?
  • Og hvad er der ellers af spændende steder i nærheden?

På det nye, interaktive kort kan du zoome ind på hele Danmark og udforske det sted, hvor du er eller skal hen.

Gå i dybden eller få hurtigt overblik

Uanset om du vil fordybe dig eller hurtigt vide mere om statuen på torvet, kirken i landsbyen eller skoven der, hvor du bor eller holder ferie, så er der viden at hente her på lex.dk: trap.lex.dk.

det interaktive kort kan du fra din mobil, tablet eller pc klikke dig ind og blive klogere på det område, du er i netop nu. Og du kan zoome ind til der, hvor du befinder dig, og se, hvad der er i nærheden.

Måske vil du læse om:

Gratis, enormt og lige ved hånden

”Du behøver hverken at registrere dig eller tegne abonnement – alle kan bruge det interaktive kort på lex.dk helt frit”, fortæller chefredaktør Niels Elers Koch.

Danmark er nu det mest velbeskrevne land i verden. Hver en større by, hvert et fredet hus eller fortidsminde og alle væsentlige naturområder er beskrevet i det omfattende værk Trap Danmark, hvor ca. 1.400 fageksperter har beskrevet alle dele af nationen, og nu er det hele nemt – og helt gratis – at udforske via det interaktive kort.

Sjovt og spændende indhold til udflugter og ferier

Hvad enten man interesserer sig for lokale medier, oldtidshistorien, politik, søer eller byarkitektur, så er der indhold at finde.

Via kortet kan man ikke kun søge viden om konkrete steders historie, natur og geografi, men også finde viden på tværs af alle landets 98 kommuner om både natur og landskab, historie, kultur og alle byerne og om samfund og erhverv. Og udover indholdet fra Trap Danmark kan man også finde andre samlinger af viden om bronzealderens arkæologi eller fredede bygninger og fredede fortidsminder.

Værsgo, zoom ind og læs artikler om hele Danmark.