Faktaboks

Randers Kommune
Format
20,9 x 24,8 cm.
Sidetal
164
Udgivelsesdato
13. juni 2018
ISBN
9788771810608
.

Få omfattende viden om Randers Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 181 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Ålum til Udbyhøj Vasehuse og fra Havndal til Langå.

Bliv klogere på Randers Fjord og Gudenåen og få historien om Amtmand Hoppes Bro og Randers Regnskov. Læs om handskemagertraditionen, togproduktionen og om Sparekassen Kronjylland. Lær om alt fra Inger og Johannes Exner, Dalsgaard og mordet på den kullede greve til Memphis Mansion og Hvidstengruppen. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Randers Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 9: Randers, Norddjurs, Syddjurs og er suppleret med et kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Torben Hansen.

Opdag Danmark – med Trap.

Se alle kommunebøger.

KORT OVER RANDERS KOMMUNE

Det topografiske kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 indgår som en del af bogen.

Kortet fås også separat som enten:

  • Falset kort i en plastlomme
  • Plankort til at hænge op – leveres i et paprør

Kortene kan købes gennem din boghandler til vejl. pris: 125,-

.

ANMELDELSER

Bogens indhold blev anmeldt ved udgivelsen af Trap Danmark, 6. udgave, bind 9: Randers, Norddjurs, Syddjurs

Weekendavisen

Af Asker Hedegaard Boye (9. maj 2018)

»Trap Danmark – Randers, Norddjurs og Syddjurs« er et respektindgydende grundigt og usminket værk, der bør være pligtlæsning for hovne aarhusianere… (Trap Danmark) gør flittigt brug af geologiske tegninger, tidslinjer, malerier, kommunekort, appetitlig infografik og masser af smukke sommerfotos.”

Nordjyske Stiftstidende

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Egon Kjøller (januar 2018)

“Man farer rask forbi ad motorvejen, kaster hastige blikke til siden – gad gerne vide, hvordan der ser ud mellem de røde huse, og hvilket liv, der rører sig under tegltagene derinde i Randers. […] Nu er muligheden for at lære byen, ja hele den kronjyske kommune at kende. […] Niveauet er uændret i top, indholdsmæssigt, sprogligt, og visuelt. Det er svært at finde mangler.”

Historie-online.dk

Af Poul Porskær Poulsen (februar 2018)

“Generelt må man sige, at Trap-redaktionen, forfatterne, fotograferne og billedredaktørerne holder kvaliteten. Indholdet i de bind, der hidtil er kommet af 6. udgave, er struktureret ensartet, og det udvalg af emner og historier, der er med, synes yderst relevant for at karakterisere den enkelte kommune…. Slutteligt en anbefaling af nok et bind af Trap Danmark, der giver så mange oplysninger og historier at grave sig ned i, men som også er en fornøjelse bare at bladre i. ”Læs hele anmeldelsen her.