For alle artikler kan man se hele ændringshistorikken, altså en oversigt over alle de gange, der er blevet tilføjet/slettet tekst i artiklen helt ned på tegnniveau, og hvem der har foretaget ændringerne. Ændringshistorikken kan ses af alle, uanset om de er logget ind eller ej.

Som fagansvarlig kan man fx bruge ændringshistorikken, hvis ens artikel er blevet redigeret, og man gerne vil se præcis, hvilke ændringer der er blevet foretaget.

Sådan ser man ændringer

Trin 1

Gå ned i bunden af artiklen og klik på “se alle ændringer”.

Trin 2

Herfra kommer man til en oversigt over alle de ændringer, der nogensinde er foretaget i artiklen, med den nyeste version øverst. Man kan nu klikke på en af versionerne – for eksempel den seneste – for at se, præcis hvilke ændringer der er blevet foretaget.

Trin 3

Oven over den valgte version vises en gul boks, og her kan man sammenligne med den forrige version ved at klikke på “forrige version”.

Trin 4

I denne visning er ny tekst markeret med grønt, flyttet tekst er markeret med gult og slettet tekst er markeret med rødt.

Se flere redigeringer på én gang

Det er muligt at få vist flere redigeringer i én visning. Det kan være nyttigt, hvis en person har foretaget flere redigeringer i træk, og man vil se dem samlet. Fortsæt ifølge vejledningen ovenfor til og med trin 3.

Her er den nyeste version (som er version 62 af artiklen) valgt og bliver sammenlignet med den foregående (version 61). Webadressen øverst i browseren slutter nu med nummeret på den version, der bliver sammenlignet med.

Vælg flere versioner

Gå nu op i webadressen øverst i browseren. Erstat versionsnummeret med det tidligste versionsnummer, der skal sammenlignes med, og tryk enter (vil man fx se tilbage til og med version 57 af artiklen, så erstat tallet 61 med 57). Nu ser man en samlet visning for alle redigeringerne i de valgte versioner.

Læs mere

Denne artikel er en del af Fagansvarligvejledningen.