Faktaboks

Bind 10: Ringkøbing-Skjern, Herning
Format
23,2 x 27,7 cm.
Sidetal
263
Udgivelsesdato
15. november 2019
ISBN
9788771810141
.

Trap Danmark 6. udgave, bind 10 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Ringkøbing-Skjern og Herning Kommuner. I alt har 191 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Hvide Sande til Ilskov og fra Haderup til Lyne.

Få indsigt i alt fra brunkul og mode til klitplantager, religiøse vækkelser og en særlig iværksætterånd. Læs om tekstilfabrikanten Aage Damgaards betydning for avantgardekunsten, messe- og oplevelsesindustrien i Herning samt om fuglelivet ved Ringkøbing Fjord. Tag med til den særlige Hee Kirke, den gamle Gjellerup Kirke, og besøg smugkroerne på Drivvejen. Oplev Ingvar Cronhammars skulptur Elia i den ene ende og Tipperne i den anden. Forstå vestenvindens enorme betydning for livet ved Vesterhavet, og bliv klogere på genopretningen af Skjern Å. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Opdag Danmark med Trap.

Se alle bindene i bogværket.

Se også kommunebøgerne: Ringkøbing-Skjern og Herning.

ANMELDELSER

Herning Folkeblad: “… en enestående viden om vores kommune.”

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Henrik Øster-Jørgensen, 21. november 2019

“Herning Kommune deler bind med Ringkøbing-Skjern Kommune. Trap Danmark går fuldstændig systematisk frem, så de to kommuner er tildelt lige mange sider. Den grundige metodik går dog heldigvis ikke ud over læsværdigheden. Selv om der er meget nørdet viden i Trap Danmark, så behøver man ikke en akademiker-kasket for at følge med. Trap Danmark kommer omkring alt. Som i “ALT!”. Hvordan blev området skabt? Hvad er der i undergrunden? Hvordan ser dyrelivet ud? Trap Danmark svarer på det hele. Trap Danmarks 10. bind om Herning rummer en enestående viden om vores kommune. Og det er smukt boghåndværk oven i. Der er masser af ting, man ikke vidste om kommunen, selv om man snart har boet her i et kvart århundrede. Trap Danmark er også velegnet som turistguide, for alle de spændende områder i kommunen bliver nævnt. Der er endda kort med over de største byer i kommunen.”

Nordjyske Stiftstidende: “Hvilket mangfoldigt land, vi lever i.”

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Egon Kjøller, 10. december 2019

“Arbejde har talrige gange ført denne skribent til Herning: messer, dyrskuer, kongresser. Men skønt de er væsentlige elementer i byens liv, lærer man den dog ikke at kende blandt køer og landbrugsmaskiner eller kongres-delegerede. Er Herning overhovedet interessant? Ja! Det kan man forvisse sig om i det nye bind af Trap Danmark, vor generations store beskrivelse af land og folk. Og dette “ja” dækker selvfølgelig også Ringkøbing-Skjern, nabokommunen mod vest, for mængden af informationer i alle Trap-bøgerne er så indbydende og velfortalte, at læseren får lyst til at fordybe sig og blive klogere: hvilket mangfoldigt land, vi lever i! Og samtidig er dispositionen så overskuelig og konsekvent, at bøgerne også kan fungere som opslagsværk.”