Faktaboks

Bornholm
Format
20,9 x 24,8 cm.
Sidetal
140
Udgivelsesdato
14. juni 2019
ISBN
9788771810899
.

Få omfattende viden om Bornholms Regionskommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold.

I alt har 166 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Rønne til Nexø og fra Allinge-Sandvig til Dueodde. Læs om øens middelalderborge, dinosaurfossiler og sjældne flagermus. Få også historien om guldgubberne fra Sorte Muld, den råstofrige undergrund, Folkemødet og den statsejede øgruppe Ertholmene. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Bornholms Regionskommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 31: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm og er suppleret med et kort over Bornholm i målforholdet 1:75.000 og et forord af borgmester Winni Grosbøll.

Opdag Danmark – med Trap.

Se alle kommunebøger

ANMELDELSER

Bornholms Tidende

Af Jakob Nørmark (3. august 2019)

ET VÆSENTLIGT OG GRUNDIGT ØJEBLIKSBILLEDE

“Det er ikke en bog baseret på (lidt for) gode historier, farverige anekdoter og skrøner. Den følger derimod en stringent recept og insisterer på en dækkende beskrivelse af forholdene…”“De geologiske passager er grundige og giver en vejledning til, hvor man kan finde fossiler, og hvordan de kan fortolkes.”

Flot illustreret. Den statistiske grundighed i Trap-bøgerne vil koble nogle læsere af, men forekommer troværdig og kommer til at fungere som et historisk dokument, der især giver et godt overblik over de nyere udviklinger siden 1970’erne, hvor femte udgave af Trap Danmark udkom. Bogen er smukt illustreret med fotografier, kort eller grafer på alle opslag, hvilket gør værket mere læsværdigt. Med de mange tabeller og grafer er Trap Danmark et fantastisk opslagsværk.”

Dansk BiblioteksCenter DBC”Mange interessante passager til læsning, og dertil mange statistiske informationer til opslag. Alle store linjer i hver kommune beskrives, og ind imellem uddybes specielle lokale, interessante emner, som inspirerer til videre læsning. Smukke fotos, flot tryk og papirkvalitet.” Lektørudtalelse, DBC