Faktaboks

Skanderborg Kommune
Format
20,9 x 24,8 cm.
Sidetal
116
Udgivelsesdato
10. juni 2020
ISBN
9788771811025
.

Få omfattende viden om Skanderborg Kommunes natur, historie, kultur og samfundsforhold. I alt har 119 forskere og eksperter bidraget til denne rigt illustrerede bog om det væsentligste fra Gammel Rye til Blegind og fra Skivholme til Tebstrup. Tag med til Himmelbjerget, Smukfest og Luftwaffes hovedkvarter. Læs om Illerup Ådal og Alken Enge, alterkalken i Stilling Kirke og sklerosehospitalet i Ry. Bliv klogere på stenene i Stjær Stenskov, Genforeningstårnet på Ejer Bavnehøj og Øm Kloster ved Mossø. Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Bogen er baseret på indholdet om Skanderborg Kommune i Trap Danmark 6. udgave, bind 11: Silkeborg, Favrskov, Skanderborg og er suppleret med et kort over Skanderborg Kommune i målforholdet 1:75.000 samt et forord af borgmester Frands Fischer.

Opdag Danmark – med Trap.

KORT OVER SKANDERBORG KOMMUNE

Det topografiske kort over kommunen i målforholdet 1:75.000 indgår som en del af bogen.

Kortet fås også separat som enten:

  • Falset kort i en plastlomme
  • Plankort til at hænge op – leveres i et paprør

Kortene kan købes gennem din boghandler til vejl. pris: 125,-

.

ANMELDELSER

Bogens indhold blev anmeldt ved udgivelsen af Trap Danmark 6. udgave, bind 11: Silkeborg, Favrskov, Skanderborg

Nordjyske Stiftstidende

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af Egon Kjøller “Danmark – med de store søer og skove” (10. marts 2020)

“Som konstateret i samtlige hidtil udkomne bind af værket, synes der ikke at mangle noget. Gennem tekst, billeder, kort og tabeller, resultatet af mere end 200 menneskers medvirken, lærer man virkelig sit Danmark at kende.

Det er forholdsvis nemt at forstå de nord- og vestjyske landskaber, søhøjlandets er mere komplicerede, men Traps geologihistorie er god at få forstand af. For eksempel hvordan søerne blev til: i hullerne efter bortsmeltde isklumper, dødisen. Geologien forklarer også vejret..”