Trap Danmark har prioriteret billeder højt. De skal være appetitvækkere, som kan give læseren en mere nuanceret opfattelse af stederne, end teksten alene kan. Derfor er billeder en væsentlig del af Trap Danmark, og de skaber sammen med teksten et sammenhængende univers.
Trap Danmark-fotografernes billeder måtte gerne have en reportagestil, der kunne gøre Trap Danmark indbydende og æstetisk. Der skulle være liv i Trap Danmark, og der måtte gerne være mennesker på billederne, forudsat at reglerne herfor blev overholdt. Fotografierne skulle være virkelighedsnære og skabe en fortælling, der gjorde læseren nysgerrig på indholdet. Fotografierne kunne også fungere som et supplement til teksten og sammen med en billedtekst give læseren oplysninger, som ellers ikke kunne findes i teksten.
Billederne i Trap Danmark må ikke skabe et glansbillede, der kun viser Danmark fra solskinssiden. Hovedparten af fotografernes billeder er blevet taget i sommerhalvåret, hvor der er flest lyse timer. Men Trap Danmark bringer billeder fra alle årstider og viser også landet, som det ser ud, når iskiosken er lukket for vinteren, og kornmarken er pløjet op.
Arkivbillederne, som er skaffet fra fotobureauer, arkiver, museer, fageksperter m.fl., er i modsætning til Trap Danmark-fotografernes reportagefotos oftere illustrationsbilleder, der illustrerer den visuelle side af noget konkret i teksten. Det kan være et gravfund eller en bestemt plante. Selv om emnet bliver beskrevet i teksten, giver det først rigtig mening for læseren, når vedkommende har set, hvordan det ser ud. Illustrationsbilleder er ikke nødvendigvis fotografier; det er også fx tegninger, kort, billedkunst, gamle postkort, grafikker og kobberstik.
Da Trap Danmark har fået billeder fra mange forskellige kilder, har redaktionen i videst muligt omfang bestræbt sig på at verificere billederne for at sikre, at de er taget netop der og forestiller præcis det, kilden angiver. Nye billeder i Trap Danmark er blevet geotagget, så vi altid ved, hvor de er taget.
Der skal være variation i Trap Danmarks billeder. Nogle gange bevæger vi os fx opad for at se et sted i fugleperspektiv. Det kan være en vikingeborg, hvor vi får et bedre overblik over strukturen, når vi ser den fra luften, og vi skal ned i detaljen og være i øjenhøjde med klokkefrøen og se en edderkopurt så tæt på, at vi næsten fornemmer dens duft. Hovedparten af Trap Danmarks billeder er taget udendørs, men vi bevæger os også indenfor, hvis vi fx skal vise et kalkmaleri, eller hvordan produktionen i en virksomhed foregår.
Nye fotos til Trap Danmark er altid optaget i farve, men de er suppleret af historiske sort-hvide fotos, så Trap Danmark får et dynamisk udtryk, hvor gammelt og nyt går hånd i hånd og samtidig viser, hvor bredt Trap Danmark dækker.
Trap Danmark budgetterede med selv at få taget ca. 3.700 billeder og at købe eller få resten fra andre kilder.