Retningslinjer for artikler om et lands historie og om perioder i et lands historie.

Når et lands historie er fordelt på flere artikler

Links mellem historieartikler til sidst i dem.
Links mellem historieartikler til sidst i dem.
Af .

Når et lands historie er fordelt på flere artikler om hver deres periode, skal der i bunden af alle landets historieartikler linkes mellem alle artiklerne og til hovedartiklen om landet som vist. Bemærk den første linje uden for punktopstilling, der linker til den næste artikel i rækken, samt “denne artikel” og intet link i den linje.

Navngivning

Artiklerne skal navngives betegnende og uden parenteser. Dvs. ikke “Rusland (Historie 1945-91)”, men “Ruslands historie 1945-1991”. Ikke “Storbritannien (Historie – Perioden 1914-45)”, men “Storbritanniens historie 1914-1945”.

Lande med én historieartikel

Når lande kun har én lang artikel for hele landets historie, skal den gerne deles op i flere kortere. Det samme gælder meget lange delartikler. Indgår der tabeller med fx statsoverhoveder eller regeringsledere, kan de udskilles til egne artikler (som fx denne om Tysklands regeringsledere), som der så linkes til.

Links fra landets hovedartikel

Der skal i hovedartiklen for landet under overskriften “Historie” linkes til relevante artikler, fx oversigter over regenter, samt til alle historieartikler. Se mere i vejledningen Hovedartikler om lande.

Generel historieartikel

Tabel med historisk oversigt
Tabel med historisk oversigt
Af .

Når et lands historie er fordelt på flere artikler, skal landet også have en generel historieartikel. Den navngives "[Landenavn]s historie" og indeholder:

  1. Kort introduktion til landets historie.
  2. Historisk oversigt; en tabel med vigtige begivenheder i landets historie.
  3. Link til alle landets historieartikler, ligesom i landets hovedartikel.

Denne artikel er en del af fagansvarligvejledningen.