Et eksternt link er et link, der fører til hjemmesider uden for Den Store Danske, i modsætning til interne links, der linker til andre artikler i leksikonet. Eksterne links må aldrig ligge i den løbende tekst, kun efter brødteksten under overskriften “Eksterne links”. Der angives kun i særlige tilfælde eksterne links; som udgangspunkt skal artikelteksten kunne stå alene, og det er forfatteren, der borger for, at indholdet er korrekt.

Eksterne links kan fx føre til institutioners hjemmesider, statslige opgørelser og andet relevant og autoritativt.

Huskeregler for eksterne links

  • Eksterne links skal bidrage med uddybende information. Det er vigtigt, at de er troværdige og ikke fremstår som reklame.
  • Eksterne links skal forsynes med tilstrækkelig information til, at læserne forstår, hvor de havner, hvis de vælger at klikke på linket.
  • Afprøv løbende – mindst en gang om året – at de eksterne links stadig fungerer.

Sådan laver du eksterne links

  • Eksterne links placeres under overskriften “Eksterne links” (i flertal, også selv om der kun er et enkelt link). Brug "Overskrift 1" fra "Format"-menuen.
  • Eksterne links opstilles som en punktliste.
  • Teksten på de eksterne links skal være kort, præcis og informativ.

En god linktekst fortæller, hvor linket fører hen. Skriv hvem/hvilket website linket fører til og derefter eventuelt information om, hvilken underside det drejer sig om. Du må aldrig blot skrive “læs mere”, “se her” eller lignende.

Sådan skal det se ud

Eksempler på eksterne links:

Undgå døde links

Eksterne links kan holde op med at virke, fx hvis websites og sider nedlægges, eller strukturen på hjemmesiden ændres. Derfor er det vigtigt at afprøve jævnligt, om de stadig virker.

Du kan gøre dine links mere langtidsholdbare. Nogle websites har index.html, index.aspx eller lignende som den sidste del af webadressen. Disse dele kan ofte fjernes.

Her er et eksempel: Du vil linke til Brønderslev Kommunes hjemmeside https://www.bronderslev.dk/Borger.aspx. Prøv at fjerne “.aspx” fra webadressen. Hvis siden stadig fungerer, skriver du blot https://www.bronderslev.dk/Borger i redigeringssystemets felt til webadressen.

Denne artikel er en del af forfattervejledningen.