Eksterne links

Artikelstart

Artiklerne i Den Store Danske skal gerne have henvisninger til relevante kilder, uddybende læsning eller relevante bøger og websites.

De eksterne links er en vigtig del af en leksikonartikel, fordi de hjælper læserne videre i deres søgen efter relevant stof, som måske ikke er så let at finde på Google.

Alle eksterne links lægges til sidst i artiklen under overskriften “Eksterne links”, der tydeligt indikerer, at her sender vi læseren ud af leksikonet.

I løbende tekst skal der udelukkende bruges interne links.

Huskeregler for eksterne links

  • Eksterne links skifter hurtigere end interne links. Tjek mindst en gang om året, at de eksterne links stadig fungerer.
  • Eksterne links skal bidrage med uddybende information. Det er vigtigt, at de er troværdige og ikke fremstår som reklame.
  • Eksterne links skal forsynes med tilstrækkelig information til at læserne forstår, hvor de havner, hvis de vælger at klikke på linket.

Sådan laver du de eksterne links

  • Eksterne links placeres under overskriften “Eksterne links” (i flertal, også selv om der kun er et enkelt link). Brug "Overskrift 1" fra "Format"-menuen.
  • Eksterne links opstilles som en punktliste.
  • Teksten på de eksterne links skal være kort, præcis og informativ.

En god linktekst fortæller, hvor linket fører hen. Skriv hvem/hvilket website linket fører til og derefter eventuelt information om, hvilken underside det drejer sig om. Du må aldrig blot skrive “læs mere”, “se her” eller lignende.

Sådan skal det se ud

Eksempler på eksterne links:

Undgå døde links

Eksterne links kan holde op med at virke: websites og sider nedlægges, strukturen på site ændres m.v.

Du kan godt gøre noget for at gøre dine links mere langtidsholdbare: Nogle websites har index.html, index.aspx eller lignende som den sidste del af webadressen. Disse dele kan ofte fjernes.

Her er et eksempel: Du vil linke til Brønderslev Kommunes hjemmeside

https://www.bronderslev.dk/Borger.aspx. Prøv at fjerne “.aspx” fra webadressen. Hvis siden stadig fungerer, skriver du blot https://www.bronderslev.dk/Borger i redigeringssystemets felt til webadressen.

Denne artikel er en del af forfattervejledningen.