Man kan tilføje en faktaboks til alle artikler i Den Store Danske ved at klikke på "faktaboks" øverst til venstre over artiklen.

Hvilke felter der er i faktaboksen, varierer efter artikeltype. Hvis faktaboksen ser forkert ud, så bed en redaktør om at ændre artikeltypen. Det er ikke alle felter, vi bruger, og det er ikke nødvendigt at udfylde alle felter.

Faktaboks i artikeltypen “Almindelig artikel”

Faktaboks fra artiklen "løve".
Faktaboks fra artiklen "løve".
Af .
Faktaboks fra artiklen "popmusik".
Faktaboks fra artiklen "popmusik".
Af .

I almindelige artikler bliver faktaboksen altid vist efter det første afsnit. I faktaboksen i en almindelig artikel kan man bruge felterne Etymologi og Også kendt som.

Etymologi

Her kan skrives ordets eller en del af ordets sproghistoriske oprindelse, fx i artiklen om løve: “via tysk Löwe fra latin leo, græsk leon.” og i artiklen om popmusik: “Første led er en forkortelse af det engelske popular, 'folkelig, populær'”.

Også kendt som

Her kan skrives andre betegnelser for det samme, videnskabelige betegnelser eller andre fagtermer. Fx i artiklen om løve: “Panthera leo” og i artiklen om popmusik: ”pop”. Feltet kan også bruges til at angive forældede betegnelser, fx i artiklen om Nuuk: “Tidligere kaldet Godthåb på dansk.” Når det er relevant, kan versioner på andre sprog angives, fx i artiklen om Ringenes Herre: “Engelsk: The Lord of the Rings, ofte i kortformen LotR.”

Feltet er søgbart og vil gøre det lettere for læserne at finde artiklen.

I faktabokse i almindelige artikler bruger vi ikke felterne: Udtale, Indeks, Oprindeligt publiceret, Breddegrad, Længdegrad.

Faktaboks i artikeltypen “Person (biografi)”

Faktaboks fra artiklen "Benito Mussolini".
Faktaboks fra artiklen "Benito Mussolini".
Af .

I biografiartikler bliver faktaboksen altid vist øverst til højre for artiklen. I faktaboksen i en biografiartikel kan man bruge felterne Også kendt som, Født, Død, Fødested, Levetid – kommentar, Dødssted.

Også kendt som

Her kan skrives personens pseudonymer, fulde navn, tidligere navne osv.

Født, Død, Fødested, Dødssted

Angiv om alle disse oplysninger med både dato og årstal og med både by og land.

Levetid – kommentar

Faktaboks til artiklen "Tarquinius Superbus"
Faktaboks til artiklen "Tarquinius Superbus"
Af .

Her kan fx skrives “fødselsår usikkert”, “dødsår usikkert” eller “fødsels- og dødsår usikkert”.

I faktabokse i biografiartikler bruger vi ikke felterne: Udtale, Kilde, Link til kilde, Titel, Nationalitet, Virkested, Indeks, Oprindeligt publiceret, Breddegrad, Længdegrad.

Faktaboks i artikeltypen “Land (geografi)”

Alle landeartiklers faktabokse er udfyldt, men oplysningerne kan redigeres. Følges det nye format for landeartikler, er det ikke alle felter, der skal udfyldes, jf vejledningen om Hovedartikler for lande.

Denne artikel er en del af forfattervejledningen.