Mette Vibe Utzon er vært ved samtalen om vacciner.
Mette Vibe Utzon er vært ved samtalen om vacciner. Af . Begrænset anvendelse

SLÅ OP MED FAKE NEWS om vacciner

Søren Riis Paludan
Søren Riis Paludan er fagansvarlig for kategorien Immunologi i Den Store Danske.
Søren Riis Paludan
Af .
Rikke Peters
Rikke Peters er fagansvarlig for kategorien Internetkultur i Den Store Danske.
Rikke Peters
Af .

Artikelstart

Hvad er fake, og hvad er fakta om vacciner?

Torsdag den 12. august 2021 inviterede lex.dk og Ritzau til en online-event, hvor professor Søren Riis Paludan og idehistoriker Rikke Peters i en samtale gjorde os klogere på, hvad der er fake, og hvad der er fakta om vacciner. Journalist Mette Vibe Utzon var vært for samtalen.

Vaccinemodstand har eksisteret lige siden de første forsøg med koppevirus i 1790'erne. Også i dag, hvor mennesker verden over skal vaccineres mod COVID-19, opstår der modstand, der spænder fra bekymring for bivirkninger og sund skepsis til egentlige konspirationsteorier og fake news. Og det kan være svært at navigere i strømmen af information, gode råd og advarsler, som vi møder i nyhederne og på nettet.

Deltagerne

Søren Riis Paludan

Søren Riis Paludan er professor i immunologi og virologi ved Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet. Han skriver artikler og er fagansvarlig for kategorien Immunologi i Den Store Danske.

Rikke Peters

Rikke Peters er ph.d. og idehistoriker og lektor ved HistorieLab ved UCL. Hun skriver artikler og er fagansvarlig for kategorien Internetkultur i Den Store Danske.

Læs mere i Den Store Danske

Eksterne links